top of page

British Colombia en Vancouver Island

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Voorbeeld van een rondreis van vier weken vol avontuur

Beyond Expectations Travel kan bijzondere arrangementen samenstellen voor een onvergetelijke vakantie naar Canada. Met een camper op zoek naar de mooiste plekjes in de natuur of met je eigen auto en dan overnachten in de meest uiteenlopende accommodaties, zoals een tipi, op een range, in een cottage aan zee, op een eiland tussen de beren in een onderzoekscentrum, of in een prachtig eco-hotel midden in de natuur.  Ben je geïnteresseerd in zo'n avontuur? neem contact met mij op.

IMG_5502.jpg

Clearwater

In deze streek bij het Wells Gray National Park vind je de prachtigste meren en rivieren om te vissen, kanoën, wildwater raften en volop mogelijkheden voor paardrijden en mountainbiken. Heel bijzonder is een riviersafari of een safari in een jeep op zoek naar wildlife. Je gaat door het hart van 'Bear Country ' en door het prachtige regenwoud. Grizzly's en zwarte beren zijn het hoogtepunt van deze trip, maar ook andere Canadese dieren zoals de eland, adelaars en visarenden zorgen voor een once-in-a-lifetime adventure! 

Knight Inlet Lodge
op zoek naar de Orca's

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Knight Inlet Lodge, wat een avontuur! Het begint al met de vlucht met het watervliegtuigje er naartoe, met prachtig uitzicht over het landschap onder je. Bij aankomst werd ons verteld dat we op onze hoede moesten zijn bij het verlaten van onze kamer, want er kon wel eens een beer in de buurt zijn! En verrek, dezelfde middag was dat al het geval. Dit is dan ook het belangrijkste gebied waar de grizleyberen leven!

De lodge wordt beheerd door biologen die onderzoek doen naar onder andere de grizleyberen en orka's. Toen wij er waren kregen ze signalen binnen dat er voor het eerst dat seizoen weer orka's in de buurt zouden zijn (lees: op twee uur varen van de lodge). Omdat wij vier nachten verbleven kregen wij het privilege om samen met een bioloog op zoek te gaan! En we hebben ze gevonden! En meer... ook humpback whales en dolfijnen.

Op een klein eilandje in een afgelegen huisje werd de beste hamburger ooit voor ons gemaakt met een heerlijk koud biertje.

Echt beyond expectations, deze trip!

IMG_5787a.jpg
IMG_3161 2.JPG

Knight Inlet Lodge
Op zoek naar beren, en vissen in de kano

Clearwater

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Als je hier verblijft verveel je je geen moment! Je kunt kanoën, vissen (en dezelfde middag of avond wordt je vis bereid en mag je 'm zelf opeten!), met de jeep op pad, wandelsafari's of onder deskundige begeleiding kanovaren of in een boot, op zoek naar beren in de fjorden

Aan boord van een klipper in een klein gezelschap duiken, snorkelen, heerlijk eten, aan touwen slingeren en in de zee plonsen, heerlijk in het net liggen tijdens het zeilen  en kijken naar de dolfijnen onder je, en natuurlijk zelf mee helpen met het zeilen op een van de mooiste schoeners van Australië.  een echt Bounty ervaring!

IMG_6089 2a.jpg
IMG_7441zipline.jpg

Whistler, canopy trail en zipline

Op avontuurlijke wijze kennismaken met de mooie natuur rond Whistler. Eerst een prachtige canopy trail en daarna genieten van de adrenaline die door je lijf gaat, terwijl je van een aantal ziplines zoeft over en tussen de boomtoppen, over een beek en vallei en bergen.

Ook leuk voor de kinderen! Durf je het aan?

IMG_3710 2.JPG

Vancouver

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Vancouver is talloze keren uitgeroepen tot de mooiste stad ter wereld. Het is dan ook een heerlijke stad temidden van bossen, met parken, het historisch onderdeel van het centrum Gastown met levendige kroegjes, de Chinese wijk, winkeltjes en musea en nog veel meer. 

Met de ferry ben je in een paar minuten op Granville Island. Hier vind je het lekkerste wat in Canada te vinden is... Het beste fruit, de lekkerste groenten, vlees en de fantastische soorten zalm... netjes uitgestald. Je vindt er ook eetkraampjes met heerlijk "streetfood". Geniet van een culinair uitstapje daar naartoe!

In Stanleypark kun je via een prachtig aangelegd fietspad langs de kust, 10 kilometer genieten, met aan de overkant de skyline van Vancouver. Onderweg kom je, behalve langs prachtige natuur, langs totempalen, kunst van de inheemse bevolking, het zeeaquarium, Lion Gate Bridge, musea, cafeetjes en restaurants, zwembaden, stranden en kinderattracties. 

IMG_2783 2.JPG

Slapen op nieuwe locaties

Overnachten in een tipi, in een cosy cottage, in een heerlijk huis meteen aan het strand, in een prachtig luxe eco-hotel midden in de fantastische Canadese natuur... de mogelijkheden zijn eindeloos. 

unspecified-39.jpeg

Raften

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Een avontuur voor jong en oud! Als je tenminste je zenuwen een beetje onder controle hebt! Onder deskundige begeleiding raften op de rivieren van Canada. 

IMG_2774 2.JPG

Paardrijden en overnachten op een range

Trek je cowboy boots aan, dit is Wild West in Canada! Onder begeleiding van de meest charmante wranglers ga je op je 'eigen' paard tochten maken in de uitgestrekte natuur van Canada. Onderweg geniet je van een self-cooked lunch door je wrangler. In het restaurant staat je elke dag, voor ontbijt, lunch en diner comfort food te wachten na een intensieve dag in de buitenlucht. Voor kinderen ook super met de kippen, varkens, geitjes en koeien die er gehouden worden, boogschieten en een bijgebouw met allemaal muziekinstrumenten die ze mogen gebruiken. 

Een heerlijke actieve ervaring, in een prachtige omgeving!

Beyond Expectations!

bottom of page