top of page
0Y6A9279.jpg

Curaçao

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Zon, zee, strand en ... cultuur! 

Curaçao, een heerlijk tropisch eiland waar het altijd 30 graden is en er een heerlijk briesje waait. Perfect voor een week zon als het hier nog koud is. Er zijn fantastische stranden met palmbomen en azuurblauw zeewater met een lekkere temperatuur. Je kunt hier heerlijk snorkelen en duiken. Maar Curacao heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Naast culturule bezienswaardigheden zoals Willemstad en de landhuizen, zijn er ook prachtige natuurparken. 

Heb jij ook zin om te genieten op dit eiland? Neem dan contact met mij op!

0Y6A9045.jpg

De stranden

Met onze huurauto bezochten we de mooiste stranden. Deze vind je vooral in het westen van het eiland. Kleine en Grote Knip zijn beide prachtig. De wat rustigere baaien in het Westen lenen zich het beste voor een snorkel sessie. Als je zelf niks bij je hebt zijn snorkelspullen overal te huur. 

Op het vissersstrandje Playa Grandi, ofwel Playa Piskado, hadden we geluk. Vissers brachten net een grote vangst binnen, maakten het schoon en gooiden het afval terug in de zee. Dichtbij het strand zwemmen op dat moment een stuk of 15 zeeschildpadden, sommige groter dan een meter. Geweldig om mee te maken!

Er is openbaar vervoer op het eiland, maar eigenlijk kun je niet zonder auto als je het eiland wil ontdekken. 

0Y6A9259.jpg

Flamingo's

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Als je richting de stranden van Porto Marie of Daaibooi rijdt kun je in de Salina net voor Sint Willibrordus, flamingo’s bewonderen.

0Y6A9104.jpg

Willemstad

Als je Curaçao bezoekt, moet je toch in Willemstad geweest zijn, met de vele hippe restaurants en levendige vibe.

Al is het maar om de wereldberoemde Handelskade met de zo bekende gekleurde huisjes te zien. De wijk Punda is het historische deel van Willemstad en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kunt hier heerlijk door de straatjes struinen, winkelen, een terrasje pakken of één van bezienswaardigheden of musea bezoeken. 

De Handelskade is dan wel kleurrijk, maar het kan nog véél kleurrijker. In Willemstad vind je op veel plekken indrukwekkende muurschilderingen en graffitiwerken. Je kunt een beetje op de gok ronddwalen, maar een streetart tour is echt een aanrader als je er meer over wilt weten en de beste werken wilt ontdekken. 

0Y6A8929.jpg

Shete Boka

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Letterlijk ‘zeven inhammen’. Dit is een kustpark dat ligt in het noorden van Curaçao vlak bij het Christoffelpark. Je ziet hier het zeewater met geweld tegen de kustlijn slaan.

Boka Tabla

De eerste attractie die je tegenkomt is Boka Tabla. Hier slaan de golfen hard tegen de kust aan. Als je goed kijkt zie je zelfs draaikolken ontstaan. Bij Boka Tabla is een smalle trap waar je naar beneden kunt klimmen. Je komt dan uit bij een door het water gevormde grot. Het water stroomt met kracht de grot in en stroomt er vervolgens weer uit. Dit is fantastisch om te zien, maar wees wel voorzichtig. Het kan er glad zijn.

 

Boka Wandomi

Hierbij bevindt zich een hele mooie natuurlijke brug die door het water is uitgesleten. Vanaf de parkeerplaats moet je wel een stukje lopen om bij het uitzichtpunt op de Boka Wandomi te komen.

Boka Pistol

Boka Pistol is de meest spectaculaire attractie van dit nationale park. Het water slaat hier zo hard tegen de kust aan dat het via de vernauwing in de inham meters de lucht inschiet. Vandaar ook de naam Pistol.

Zonder titel (1350 x 650 px) (1).jpg

De Spaanse Wateren

Bij het Spaanse Water hebben we een zeilboot gehuurd en heerlijk gevaren en uitgewaaid in de baai. Het Spaanse Water is een beschermde lagune met een uitgang naar de Caribische Zee. De baai is omgeven door luxe villa’s. Hou er rekening mee dat het er behoorlijk kan waaien.

Schermafbeelding 2022-05-18 om 17.09.03.png

Jaanchie's

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Aan lekker eten geen gebrek op Curaçao. Wel is het lastig om iets authentieks te vinden. Wil je iets lokaals proeven, dan is Jaanchie’s een goede optie als je in de buurt van Westpunt bent. In de tropische tuin, waar een vogelliefhebber zijn hart kan ophalen, plof je neer op een schommelstoel. Een menukaart is er niet; aan tafel wordt door Jaanchie of Jaanchie Junior verteld wat je kunt eten. 

Er is maar één plek op het eiland waar je leguaan kan eten en dat is hier. Verwacht een warm welkom en probeer dus zeker de leguaan. Het is wel even opletten met de botjes want dat zijn er veel en ze zijn klein. Maar, er staat meer op het menu hoor.

Voor traditioneel Curaçaos eten moet je hier zijn!

0Y6A9141.jpg

De Visserij Piscadera

Hier moet je zijn geweest als je in Curaçao bent. Zo leuk en lekker, kijk alleen wel even naar de dagen wanneer ze open zijn. Dit is een eenvoudig visrestaurant, direct aan het water en ze verkopen wat ze die dag vangen, verser kan niet!
Direct bij binnenkomst wijs je aan welke stukken vis je graag zou willen eten en plaats je je bestelling. Slaatje en saus krijg je vast mee. Je zoekt een tafeltje uit, aan het water, in het midden van het terras of onder de rook van de friuur en bakplaten (hangt van de windrichting af) en wacht rustig op je eten. Ondertussen neem je de tijd om om je heen te kijken, naar de zee, de rotsen aan de overkant van de baai of naar de mensen.

Schermafbeelding 2022-05-18 om 17.16.24.png

Plasa Bieu

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Op de oude markt van Curaçao kun je lekker en betaalbaar lokaal eten uitproberen dat er vers bereid wordt door lokale vrouwen. De ervaring is extra leuk omdat er naast toeristen, die deze parel hebben gevonden, ook nog steeds veel locals komen om te lunchen. Door de centrale ligging is een bezoek aan Plasa Bieu makkelijk te combineren met een dagje Punda.

TIP: Je moet de lokale snack genaamd 'Repa di Pampuna' (pompoen pannekoekjes) zeker proberen!

 

0Y6A9266.jpg

Landhuis Knip
 

Slavernijmuseum Landhuis Knip (Kenepa)

In Landhuis 'de Knip', werd tijdens een super enthousiaste rondleiding, de geschiedenis van de slavernij op de plantages heel goed verwoord, door onze prachtige enthousiaste gids. Deze plantage was 850 ha. Groot.  Na afloop kregen we een streekproduct. Een heerlijke pompoenpannekoek met suiker en kaneel.
Dit TULA -museum is echt een aanrader

Het koloniale huis is een belangrijk monument in de historie van Curaçao. Hier gebeurde het, op 17 augustus 1795, dat een aantal slaven, onder leiding van Tula, weigerden aan het werk te gaan op de plantage.
Het groeiende aantal slaven, op dat moment meer dan 1000, werd overweldigd en de leiders werden ter dood veroordeeld. Tula is nog altijd een belangrijke historische figuur, zelfs voor de huidige inwoners van Curaçao.

Dit museum ligt dichtbij de stranden Grote en Kleine Knip.

 

bottom of page