top of page
Schermafbeelding 2021-09-13 om 16.01.32.png

IJsland, land van ijs en vuur

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Voorbeeldreis van een week adembenemende natuur

Woorden schieten tekort om de schoonheid van de natuur van IJsland te beschrijven. Voor natuurliefhebbers en fotografen een Must. Zelf ben ik in september 2019 met twee fotografen een week op pad geweest in het zuiden van het land met een 4-WD. De temperatuur was nog prima en er waren prachtige herfstkleuren! Je waant je vaak alleen in dit dunbevolkte, enorm uitgestrekte land, met de mooiste natuurparken, gletsjers, watervallen en geisers.

Er is een prima asfaltweg, de Highway 1 oftewel de Hringvegur, de ringweg van IJsland. Een cirkel van 1340 kilometer over het eiland. Als je cross country wilt dan is daar ook alle mogelijkheid voor, aanrader!!

Viking Boat Sculptuur

Reykjavik

Een heerlijke liberale stad  met veel designwinkels, musea, gekleurde huisjes en heerlijke restaurants waar je ook heel goed vegetarisch en veganistisch kunt eten. 

Aangezien het maar drie uur vliegen is, ook heel goed te doen als stedentrip of als tussenstop naar bijvoorbeeld New York!

IMG_2038.jpeg

The Golden Circle

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Niet te beschrijven kleuren... We vonden de prachtigste natuur op slechts een uur rijden van Reykjavik, 'The Golden Circle'. Watervallen, geisers en een prachtig onaards landschap bij Thingvellir Nationaal Park. Als je van off-road rijden houdt en van natuur is IJsland één van de mooiste landen ter wereld.

Ontwerp zonder titel (1).png

Landmannalaugar

Landmannalaugar is vooral bekend door de kleurrijke bergen. Warmwaterbronnen, lavavelden en unieke wandelpaden maken dit tot een ideale plek voor avontuurlijke reizigers. Ook dit gebied vonden we magisch!

Ben je op zoek naar een meerdaags avontuur? Dan kan je in bij mij de beroemde  'Laugavegur Trek' boeken, een enorme ervaring.

Image by Chris Lawton

The Blue Lagoon

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Bekend als toeristische trekpleister, maar wel zeker de moeite waard om te bezoeken. Midden in het lavaveld gelegen, prachtig blauw-wit water met een heerlijke temperatuur van 37 graden. Een heerlijk bad ook als het buiten ver onder 0 graden is.

Je kunt hier ook terecht om lekker te eten of voor een wellness behandeling. 

Wilde paarden onderweg...

Al rijdend in je 4x4 over de grote "ringweg" van IJsland, via  watervallen en geisers, komt er zomaar een groep wilde paarden voorbij galopperen! Je bent echt in een andere wereld...

Maar ook walvissen spotten is een onderdeel in IJsland wat je niet mag overslaan, een combinatie van natuur, avontuur en heerlijk eten is een perfecte reis naar dit geweldige ruige land. 

Image by Jonatan Pie

Noorderlicht

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

De kans op Noorderlicht in IJsland is groot als je in de juiste periode gaat. Mocht je echt voor dit natuurverschijnsel gaan dan is IJsland één van de meest magische bestemmingen om het licht op te sporen. In Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, kun je het poollicht 280 dagen per jaar zien. Het officiële seizoen om het poollicht te spotten loopt hier van oktober tot maart.

Image by Cassie Boca

Accommodaties

Geen gewoon hotel maar juist een IJslandse cottage met hot tub midden in de natuur of een hele knusse herberg met heerlijke maaltijden en de IJslandse gastvrijheid. Om dan weer af te sluiten in een design appartement of huis in Reykjavik. Beyond Expectations Travel zorgt voor een bijzondere belevenis en bijzondere locaties. Dus geen pakketreis maar een geheel op jouw wensen gebaseerde belevenis.

Maar ook met een camper over het eiland of in een bijzondere tent overnachten... Alles is mogelijk, zolang het maar een belevenis is! 

IMG_2236.jpg

Een zeer bijzonder zwembad

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Midden in de natuur ligt het bijzondere zwembad Seljavallalaug. Het is niet zo makkelijk om er te komen. Je moet namelijk circa 20 minuten door waterstroompjes wandelen om vervolgens nog over stenen naar de kloof te klauteren. Het oudste zwembad van IJsland ligt verscholen in deze kloof en is niet vanaf de weg te zien. De wandeling wordt ruimschoots beloond met een heerlijk bad, waar je zelfs baantjes in kunt zwemmen. Er is een primitief badhokje bij. Een spectaculaire ervaring!

De inwoners van IJsland zwemmen het hele jaar door en in elk gehucht is dan ook een buitenzwembad te vinden. Vaak op de mooiste plekken!

Het oudste zwembad van IJsland
 

bottom of page