top of page
Schermafbeelding 2022-04-05 om 13.00.10.png

Kenia

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Een waanzinnige sky-safari

Een skysafari is de ultieme safari-belevenis! In een korte tijd zie je ontzettend veel van Kenia en je verblijft middenin de nationale parken in prachtig gelegen kleinschalige lodges. Je wordt in een luxe vliegtuig naar je bestemmingen gevlogen. In oktober gaan wij onze skysafari beleven, een echte once in a lifetime experience! Vanaf je lodge kun je op verschillende safari's; wandelen, te paard, met een 4wd, een mountainbike of in een luchtballon! Naast je safari's word je volledig in de watten gelegd met massages, drankjes met een niet te evenaren uitzicht, culinaire verrassingen en fantastische kamers.

Schermafbeelding 2022-04-05 om 13.55.23.png

Nairobi

Na een vlucht van 8 uur en met slechts 1 uur tijdsverschil kom je aan in Kenia. De eerste nacht verblijf je in de hoofdstad van Kenia, in Hemingways, lid van de Small Luxury Hotels of the world. Dit is een elegant boetiekhotel in de woonwijk Karen in Nairobi met een prachtig uitzicht op de nabijgelegen Ngong-heuvels. De volgende dag is het tijd om aan boord te gaan van de Executive Grand Caravan, het vervoermiddel van de komende week. Dit is een exclusief vliegtuig voor 14 personen.  

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T165547.082.png

Meru National Park

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Het Meru National Park, gelegen ten oosten van Meru, in het prachtige Kenia, is een van de meest populaire parken in Kenia. Dit park beslaat meer dan 800 vierkante kilometer en is wild en mooi met een gevarieerd landschap met weelderige moerassen, dichte jungle, uitgestrekte savanne en niet minder dan dertien rivieren. Wild om te bekijken omvat enkele van de minder regelmatig waargenomen dieren zoals oryx, kleine koedoe, duiker, dikdik en meer dan 300 soorten vogels zijn geregistreerd. Hier leefde Else, de beroemde leeuw uit het boek en de film 'Born Free', het laatste deel van haar leven en wordt begraven. Bezoekers kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht op Mount Kenya, wild spotten langs de rivier de Tana en de waterval van Adamson's waterval bekijken.   

Schermafbeelding 2022-04-05 om 13.34.33.png

Elsa's Kopje

Elsa's Kopje blijft een van de meest elegante lodges in Afrika, in een van de meest spectaculaire omgevingen. Het is een van de beste chique locaties om neushoorns in hun natuurlijke habitat in Kenia te zien. Elk huisje heeft een spectaculair uitzicht en is uniek ontworpen en vervaardigd, waarbij de natuurlijke kenmerken van de rotsachtige heuvel zijn verwerkt. Elsa's Kopje biedt huisjes met een eigen badkamer, huisjes voor huwelijksreizen, een familiehuisje en een privéhuis. Faciliteiten omvatten een open bar, lounge en eetkamer met een uitzonderlijk uitnodigend overloopzwembad met uitzicht op de Meru-vlaktes. Elsa's Kopje staat bekend om haar heerlijke keuken. Gasten kunnen aan hun eigen individuele tafels eten en het diner is bijna altijd buiten, met tafels bij kaarslicht die onder de sterren staan ​​opgesteld.

Schermafbeelding 2022-04-05 om 14.15.37.png

Loisaba Conservancy

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Loisaba Conservancy ligt in Noord-Laikipia in Kenia, Oost-Afrika, en strekt zich uit over 20.000 hectare prachtig Afrikaans landschap. Het terrein wordt doorkruist door twee permanente rivieren en overvloedige bronnen, waardoor het een perfecte habitat is om een ​​groot aantal dieren in het wild in stand te houden. Het staat bekend als een bestemming voor ecotoerisme van wereldklasse en biedt een verscheidenheid aan unieke mogelijkheden voor bezoekers die zich willen onderdompelen in de natuur. Zie majestueuze olifanten die door de olifantenmigratiecorridor reizen, overnacht in een tentenkamp onder de sterrenhemel, geniet van de ongelooflijke uitzichten en geniet van een spannende gamesafari. Andere populaire activiteiten zijn kameeltrekking, mountainbiken, paardrijden, vissen, begeleide boswandelingen en culturele bezoeken aan Samburu-dorpen. 

Schermafbeelding 2022-04-05 om 13.47.02.png

Elewana Loisaba Tented Camp

Dit kamp, ​​gelegen aan de rand van een steile helling, is ontworpen om te profiteren van onbelemmerde uitzichten over het gevlekte landschap van Laikipia tot aan Mount Kenya. Verfijning en stijl met een Afrikaans thema is de smaak van Loisaba Tented Camp. Ruime en luchtige tenten zijn op maat gemaakt met grote deuren en ramen van boven naar beneden, hoge plafonds en gepolijste houten vloeren. De tentsuites zijn versierd met chique Africana-meubels met een moderne Europese twist. De badkamers zijn luxueus met toiletten, dubbele wastafel en door zonne-energie verwarmd warm water dat uit een regendouche stroomt voor een revitaliserende reiniging na een dag vol actie. De uitnodigende hoofdruimtes van Loisaba Tented Camp zijn onder meer een grote open eethoek, een aparte open lounge en bar, een groot houten terras om buiten te eten, te ontspannen en te genieten van het uitzicht, en een van Afrika's meest pittoreske overloopzwembaden.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T131649.522.png

Masai Mara

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

De Masai Mara vormt samen met de Serengeti in Tanzania het bekendste wildpark van Afrika, het Masai Mara National Reserve. Het beeld van acaciabomen op eindeloze grasvlaktes, met een masai-krijger en wat vee, belichaamt voor velen Afrik. Het hoogtepunt van het Masai Mara National Reserve is ongetwijfeld de jaarlijkse migratie van de gnoes die de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de Masai Mara doorkruist. Het staat bekend als de grootste massale verplaatsing van landzoogdieren ter wereld - met meer dan een miljoen dieren die de regen volgen. Grote groepen leeuwen, olifanten, giraffen, gazellen en elanden kunnen ook in het reservaat worden gespot.

Naast de mogelijkeheid van paardrijsafari's en traditionele voertuigsafari's is ballonvaren over de Mara-vlaktes een onvergetelijke ervaring. 

Schermafbeelding 2022-04-05 om 13.40.20.png

Sand River Masai Mara

Sand River Masai Mara, gelegen langs de oevers van een rivier waaraan het zijn naam heeft ontleend, bevindt zich in het Masai Mara National Reserve in Kenia op een afgelegen en pittoreske plek. Het kamp biedt een prachtig uitzicht over de Sand River en naar de naburige met gras begroeide heuvels en vlaktes van Tanzania. Het kamp ligt op de trekroute voor de miljoenen gnoes, zebra's en Thompson's gazelles die elk jaar tussen Serengeti en Masai Mara trekken. Gasten genieten van het voorrecht van een exclusief uitzicht op de vlakten en heuvels bezaaid met duizenden dieren, maar ook van de opwinding van hectische en beroemde rivierovergangen, allemaal vanuit het comfort van het kamp. Sand River Masai Mara bestaat uit 16 tenten en repliceert de hoogtijdagen van exclusieve permanente tentenkampen van de late jaren 1920. 

bottom of page