top of page
Black Outdoor Travel Photo Collage with World Map.jpg

Onze roadtrip door de Verenigde Staten

Happy holidays iedereen! Vandaag vertrek ik met mijn gezin voor een roadtrip van ruim 4 weken naar de Verenigde Staten. We starten in Yellowstone en gaan dan via de nationale parken Teton, Arches, Monument Valley, Zion, Death Valley, Yosemite en Grand Canyon naar San Francisco en van daaruit via de Highway 1 naar Los Angeles. Natuurlijk bezoeken we ook Las Vegas! We hebben er ontzettend veel zin in!

Strand reizen maar dan anders: Producten
64086F1B-33FC-4FA3-ACAF-845A078CA28C.heic

Na een voorspoedige reis..

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Na een voorspoedige reis zijn we begonnen met onze rondreis door de VS. In Bozeman hebben we onze huurauto opgehaald en zijn we in twee uur door een prachtige omgeving naar de plaats Yellowstone West gereden, een paar kilometer van het Yellowstone National Park.

De eerste nacht hebben we in een luxe safaritent doorgebracht en de kids in een tentje ernaast. Na het eten nog bij een kampvuur smores gemaakt (een ‘sandwich’ van koekjes met gesmolten marshmallow en chocola) en een lekker koud biertje gedronken.

De vakantie is begonnen!! De volgende dag met een heerlijk uitzicht wakker geworden! De komende dagen gaan we naar Yellowstone National Park en overnachten in het park. Heel benieuwd naar! Wordt vervolgd!

A7E0E96D-F64E-4541-BD45-84C710182020.heic

Yellowstone

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Wat een ongelofelijk mooi park is Yellowstone! We hebben in de afgelopen vier dagen zo ontzettend veel mooie natuur gezien! Prachtige watervallen, valleien, groene bergen bezaaid met bloemen, meren, rivieren en bossen. Yellowstone ligt op een vulkanisch gebied, de Caldera, en daardoor is er in het hele park thermische activiteit. Er zijn heel veel indrukwekkende geisers (in Yellowstone zijn de helft van alle geisers ter wereld en ook de grootste en hoogste (tot 200 meter), hotsprings en bubbelende modderpoelen. Je ziet het ook in de prachtige ‘meren’. De bekendste hiervan is het Prismatic Lake. Ook de ‘Morning Glory‘ is prachtig.

Er is een autoweg in het park, een ‘loop’ in de vorm van een 8 van ca 240 km, waarmee je overal kunt komen.

Ook kun je prachtige trails lopen en zijn er veel boardwalks aangelegd langs bijzondere routes en natuurfenomenen. Alles is heel goed aangegeven met informatieborden en door het hele park zijn ‘toilethuisjes’ te vinden.

Voor de dieren kun je het best ‘s morgens vroeg of na zonsondergang gaan rijden; wij hebben grondeekhoorns, pelikanen, één beer, elks, wolven en veel bizons gezien! Welke dieren hebben we niet gezien, maar leven er wel? Vossen, lynxen, bobcats, poema’s en rivierotters.

De weidsheid van dit park is echt adembenemend! Yellowstone ligt een stuk noordelijker dan de zuid-west route die veel gemaakt wordt, maar het is de extra kilometers meer dan waard!

FAF56E50-4504-4239-ADDF-341D18B24922.heic

Via Grand Teton naar Arches

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Na Yellowstone zijn we langs een prachtige route via Grand Teton national park naar Togwotee Lodge gereden. Een heerlijke Amerikaanse ‘wild west’ lodge met een saloon, goed eten en een pool biljart! De volgende dag zijn we naar Arches gereden en hebben het groene landschap ingewisseld voor rode stenen en woestijn. We hebben hier weer overnacht in een safaritent met prachtig uitzicht! Het comfort van een goed bed en douche en toilet, gecombineerd met het ‘avontuurlijke kampeeravontuur in de natuur’.

Met een hilarische busrit met een bont uitgedoste dame als chauffeur ,die heerlijk meebrulde met popklassiekers, zijn we over een deel van scenic highway gereden.

Daarna hebben we geraft op de Colorado rivier. Heerlijk koel om een paar uur op het water te zijn!

De volgende dag waren we weer vroeg uit de veren om Arches, het nationale park te bezoeken. De kortste trail naar Double Arch gelopen, want het is hier heet! Het is een prachtig park met mooie uitzichtpunten.

B4D9991A-2FEE-44D1-A6D0-CAC323962AAD.heic

Forrest Gump....

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Monument Valley, here we come! Wie kent het niet? Van Forrest Gump: 'Run Forrest Run!' of van Cars?

B59E8459-0136-42D9-841E-211B07A8535C.heic

Monument Valley

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Onze volgende stop is monument valley op de grens van Arizona en Utah. Een behoorlijk eind rijden, maar wat gaaf om het al van kilometers ver te zien liggen! We zitten in een huisje met geweldig uitzicht. Je kunt bij Goulding’s Lodge naar een klein museum over het leven van de familie Goulding, meer dan 100 jaar geleden, en over de totstandkoming van Monument Valley als national park. Ook is er een klein bioscoopje dat onder andere de film van John Wayne vertoont die hier is opgenomen. Forrest Gump, How the West was Won, Back to the Future III en The Lone Ranger zijn hier ook (deels) opgenomen.

De volgende dag vroeg op voor een paardrijtocht door Monument Valley met een Native American, een Navajo indiaan, die interessante verhalen vertelde over de omgeving en de tradities van zijn volk.

DBFBC703-5DFE-4F30-B9CD-274D87A26967_1_201_a.heic

The Grand Canyon

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Gisteren zijn we in The Grand Canyon aangekomen. We verblijven twee nachten in het El Tovar. Dit meer dan 100 jaar oude hotel in lodge-stijl ligt direct aan de Grand Canyon, wat een uitzicht!

De Grand Canyon is een van de wereldwonderen. Een vallei met het oudste toegankelijke gesteente ter wereld en langer dan Nederland! Circa 400 kilometer.

We hebben een helikoptervlucht gemaakt over de canyon, heel indrukwekkend! Ook hier is het heel warm! Daarom zijn we vanmorgen vroeg vertrokken en hebben we een deel van de mooiste trail in Grand Canyon gelopen; de Bright Angel Trail, prachtig! Wat is de natuur in de Verenigde Staten indrukwekkend en gevarieerd, fantastisch!

 

4EADF862-C583-43F2-B79F-14852C4B8C4F.heic

Horseshoe Bend & Lower Antilope

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Na een kleine twee uur rijden zijn we bij onze volgende Under Canvas bij Lake Powell aangekomen. Het is hier heet! Rond de 40 graden! Het is een heerlijke plek met een prachtig terras met condens sproeiers en ‘s avonds vuurplaatsen waar alle gasten elkaar ontmoeten. Ook heerlijk eten en bijzonder vriendelijk personeel.

Bij Lone Rock hebben we gezwommen en de volgende dag zijn we heel vroeg op pad gegaan, om de hitte voor te zijn, voor de highlights in deze omgeving. Horseshoe Bend is een knik in de Corado rivier en zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

Lower Antilope is echt een belevenis! Nadat je met steile trappen naar beneden bent gegaan maak je een prachtige wandeling en kijk je je ogen uit! De meest prachtige kleuren en vormen zie je hier! Deze excursie kun je het best aan het begin of einde van de dag maken, voor de beste lichtinval en daardoor de mooiste kleuren. Upper Antilope is het best te bezoeken rond het middaguur. Deze excursie is een stuk duurder omdat je er naartoe gebracht moet worden voordat je gaat lopen. Beide zijn erg mooi!

 

24E99D6C-90A3-448F-90E8-84CDFAB20667_1_201_a.heic

Bryce

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Het is een prachtige rit van Lake Powell naar Bryce! Onderweg zijn we gestopt bij een American antique shop, geweldig winkeltje! We zijn vertrokken met een rood oud leren koffertje, nog helemaal intact en magazines uit de jaren zestig, onder andere Good Housekeeping, hilarisch om te lezen!

We verbleven in de laatste Under Canvas voor ons, op een kwartiertje rijden van Bryce National Park. Dit keer in een bos en duinachtige omgeving, weer heel anders dan we tot nu toe hebben meegemaakt.

Bryce Canyon is ook weer ontzettend mooi! Het park is bekend om de ‘hoodoos’, pilaren van steen. We hebben de Navajo trail gelopen, spectaculair! Een van de hoogtepunten van de vakantie! In het park zijn ook hier de uitzichtpunten en startpunten van trails weer heel goed aangegeven.

 

5217BA51-37F7-49E6-984B-1AD547E3E09A.heic

Zion

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

In Zion National Park zijn we twee dagen geweest en we hebben overnacht in de enige lodge die in het park is Zion Lodge (originele naam . Deze lodge is in de jaren 70 helemaal opnieuw gebouwd naar het meer dan 100 jaar oude origineel, nadat het volledig was verbrand en hoort daardoor ook bij de ‘historic hotels of the United States’. Je mag niet met een auto het park in (tenzij je bij de Lodge slaapt). Er rijden de hele dag gratis shuttlebussen die bij elke bezienswaardigheid en trail stoppen. We zijn naar het eindpunt gegaan bij Sinawava tempel. We hebben daar de River Walk gedaan en aansluitend de Narrows. Zion is beroemd om de Narrows en het is ook geweldig om hier een deel van te lopen. Het is een one way trail van 16 km door de rivier, waarbij de de rivier steeds smaller wordt, tot zes meter en de rotswanden aan weerszijden, tot 200 meter hoog! Wij hebben 3 kilometer gelopen, lekker koel door het water! Een prachtige ervaring! Het is belangrijk dat je dichte schoenen aan hebt en een wandelstok bij je hebt en genoeg water!! Het water uit de rivier is niet drinkbaar en onderweg kun je je fles niet vullen! Schoenen en stokken kun je huren in Springdale, het plaatsje voor Zion National Park.

 

9AF7B798-590A-47F2-9D72-4F0F12663473.heic

Sin City

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

We zijn drie nachten in Las Vegas geweest. Dat zouden er twee zijn, maar omdat Death Valley door hevige regenbuien gesloten was, zijn het er drie geworden.Las Vegas, oftewel Sin City, de speeltuin voor volwassenen, was een bijzondere ervaring. We zaten in het Bellagio, een prachtig luxe hotel midden op de Strip. De Strip is de straat waar alles gebeurt, iets meer dan 6 mijl lang. Hier staan alle hotels, alle met casino’s, veel met een thema en bijzondere ‘attracties’. Zoals The Venetian met een rivier met gondels, New York New York, met een achtbaan die in het hotel begint er overheen gaat en er weer in eindigt, Excalibur in de vorm van een kasteel, Luxor gebouwd in de vorm van een pyramide met een enorme sfynx ervoor, Mirage met een spuitende vulkaan, enz. Teveel om op te noemen. Wat valt verder op? Veel schaars geklede dames met een enorme verentooi waar je mee op de foto ‘mag’ en in de bediening, en veel verkeer dat over de Strip raast. De eerste dag hebben we heerlijk gegeten bij Yellow Tail, een Japans restaurant in het Bellagio. We hadden het geluk buiten te kunnen eten en zaten eerste rij voor de beroemde fonteinen die elk half uur een prachtige voorstelling maken op een liedje. Deze fonteinen zijn nog indrukwekkender als het donker is.

CCCD59D4-E3C9-4862-A852-E63CF053BA87.heic

Sin City

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Je kunt kiezen uit verschillende shows elke dag. Wij zijn naar een tribute show geweest van Michael Jackson. Verder zijn we naar een prachtige tentoonstelling met bewegende beelden van Vincent Van Gogh geweest en zijn we met de achtbaan geweest in NY NY geweest.

De meest spectaculaire attracties; de Stratosphere Tower van 350 meter, waar een achtbaan is die ook over de rand gaat… en waar je je de lucht in kunt laten schieten.. hebben we aan ons voorbij laten gaan.

Wat ook echt een ervaring is is de Fremont Experience! Dit is de plek waar Las Vegas ooit begonnen is. Het is hier allemaal minder gelikt dan op de nieuwe Strip, beetje vergane glorie, ook veel van de mensen die er rondlopen, maar daarom juist leuk om mee te maken. Er zijn ook veel straatartiesten. Wat het heel bijzonder maakt is een plafond van 450 meter Iang over de Strip waar vanaf 18.00 uur video’s van artiesten met beelden van regenwouden, zeeën en andere natuur in elkaar gemixt zijn. Heel indrukwekkend! Je kunt hier ook met een zipline overheen.

We are ‘ Leaving Las Vegas’, op naar weer wat natuur: Yosemite National Park!

6B701ADD-A3A4-4207-971C-B87E64C592CD.heic

Yosemite

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Van de woestijn en de drukte naar de bossen, meren, bergen watervallen en rivieren. Heerlijk om weer in de natuur te zijn!

Onderweg komen we door Goldfield, een artistiek cowboy dorpje.

Via de Tiogapass, een mooie scenic route, rijden we naar Yosemite, een prachtig national park! Het is echt bocht in, bocht uit, totdat je uiteindelijk op 9000 ft zit!

Het leuke hier is dat dat de natuur toegankelijker is; je kunt hier afkoelen in de meren en rivieren. Ook hier rijdt een shuttlebus in het park, dat wil zeggen in de Valley. We hebben een prachtige trail gelopen naar Vernal Falls. De trails in Yosemite zijn of vlak of steil en deze was van de laatste categorie… maar de moeite waard!

Bij het binnenrijden van het park zagen we meteen een beer! We hebben overnacht aan de rivier, met uitzicht op de bergen. De laatste avond was hier ook een beer. Heel bijzonder om hem 10 minuten te kunnen volgen vanaf ons balkon!

De laatste dag zijn we naar Mariposa Grove gegaan en hebben we na een korte trail The Grizly bewonderd. Een prachtige grote Redwood van 2950 jaar oud!

Ook bij Yosemite hebben ze ervoor gekozen om te werken met reserveringen; dit om grote drukte te voorkomen (tussen 9 en 16), hier zijn ze heel streng mee. Na 16 uur loopt het park dan ook helemaal vol.

 

IMG_4283.jpeg

Op weg naar Napa

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Fruitbomen, wijnranken en olijfbomen en de eerste palmbomen, Californië it is.

Graanvelden, glooiend landschap

Eerst Napa voor een nachtje en daarna naar San Francisco. We hebben hier de jaarlijkse Napa Country Fair meegemaakt, waar wij de enige toeristen waren. Erg grappig om mee te maken. Natuurlijk waren er veel eet- en drinkkramen, waaronder een enorme ‘smoker’, een bbq. Een kermis voor de kleinsten en een voor volwassenen, allerlei artiesten, maar ook kraampjes met politieke partijen, een probation kraam (hulp voor mensen en verwanten op verlof van de gevangenis). Ook was er een een hal met de verkiezing van de mooiste kip, het mooiste konijn, mooiste groenten zoals worteltjes, mooiste eieren, mooiste cupcakes en tekeningen. Heel kneuterig, maar daarom juist heel grappig!

We sliepen in een prachtig pand. Napa staat vol met prachtige veelal houten huizen, een heel knus stadje. Natuurlijk is dit gebied bekend om zijn vele wijnbedrijven (meer dan 600). Maar daarvoor komen we nog eens terug

 

F65D48B3-51ED-473D-BA33-C387B368E1C7.heic

San Francisco

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Een van de meest Europese steden van de VS, multicultureel en vrijzinnig, met terrasjes.

De stad met één van de beroemdste bruggen ter wereld: de Golden Gate Bridge. Heel gaaf om over deze brug de stad in te rijden!

De eerste dag zijn we naar Fisherman’s Wharf geweest. Hier hebben we natuurlijk clam chowder gegeten en krab! Heerlijk! De zeeleeuwen bij Pier 39 zijn ook heel leuk! Lekker een beetje gewinkeld, fijn na al die natuur van de afgelopen weken;).

‘s Avonds bij een echte diner uit de jaren ‘50 gegeten, met skai leren bankjes en een juke box bij de tafel.

De tweede dag hebben we een begeleide fietstour gemaakt door San Francisco en over de Golden Gate Bridge naar het van oorsprong kunstenaarsplaatsje Sausalito. Met de Ferry zijn we teruggegaan. ‘s Avonds hebben we (net als 25 jaar geleden) Japans gegeten ‘van een lopende band’. Je pakt steeds het bordje dat je lekker lijkt en uiteindelijk wordt op basis van de kleur en hoeveelheid van de bordjes de prijs bepaald. De kinderen vonden het ook een leuke ervaring.

 

 

2C247613-7E32-4D2F-A344-B9F99002E465.heic

San Francisco

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

De laatste dag hebben we een tour met een bus gemaakt met een hele goede gids. Ze vertelde heel onderhoudend over San Francisco en de highlights die we bezochten, o.a. De Presidio en Lands End. Ook dat juli en augustus de maanden zijn waarop de stad het meest last heeft van de mist … . Het is hier daardoor ook een stuk koeler dan onze vorige bestemmingen.

Daarna zijn we met de Ferry naar Alcatraz gegaan. We hebben daar een (award winning) audiotour gedaan. Heel interessant en enorm fotogeniek!

Bij Buena Vista Café voor de tweede dag op rij een Irish coffee gedronken. Ze beweren de eerste te zijn die deze koffie in de VS verkoopt. Het drankje wordt er in elk geval veel gedronken en er zit zelfs een merchandisewinkel naast met o.a. t-shirts waar ook het glaasje op staat.

Aan het einde van de middag Haight-Ashbury bezocht, een (voormalige) hippiewijk met veel vintage en andere bijzondere winkels, mensen met gekleurd haar en honden . Echt een belevenis om daar rond te lopen.

In de Chinese wijk hebben we heerlijk Cantonees gegeten in een klein tentje waar wij de enige toeristen waren (en dan weet je dat je goed zit! . De dag afgesloten met de cable tram, de enige in de wereld. Wat een belevenis zo steil naar beneden!

 

 

E0854F8F-F314-4B39-B093-7DB9331C2252.heic

Highway 1 & Los Angeles

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Vanaf San Francisco zijn we begonnen aan onze laatste dagen in de Verenigde Staten. We zijn langs de prachtige Highway 1 naar Los Angeles gereden. Dit is een kustweg van meer dan 1000 km, vanaf San Francisco naar het zuiden. Het wordt ook wel ‘The All American Highway’ genoemd, omdat het langs enkele van de mooiste kustlijnen ter wereld loopt.

100 km ten zuiden van San Francisco ligt Santa Cruz, een echte Californische surfplaats met mooie zandstranden en een boardwalk met een enorm pretpark.

De 17 Mile Drive, van Monterey naar Carmel, is volgens velen het mooiste deel van de route. Dit is één van de bekendste tolwegen van de VS. Het is een nationaal park met een aantal golfcourses, luxe hotels en heel veel ontzettend mooie huizen. Aan deze weg ligt The Lone Cypress bij Pebble Beach, een van de meest gefotografeerde bomen van de VS. Helaas was het tijdens onze rit behoorlijk mistig.

Bij het natuurgebied Big Sur kwamen we over de mooie Bixby Creek Bridge en langs het prachtige Julia Pfeiffer Burns State Park.

In Piedras Blancas Light liggen zee-olifanten op het strand. Dit is de plek waar ze paren. Wat een ontzettend grappige beesten zijn dat!

737E8439-45C9-4AFC-A7AE-74DB03046ADE.heic

Highway 1 & Los Angeles

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

In Santa Barbara was onze een na laatste overnachting. We hebben hier heerlijk krab gegeten aan de kade, echt een hidden gem!

Toen we Los Angeles inreden zagen we dat The Gipsy Kings die avond optraden in de Hollywood Bowl. Er waren nog kaartjes, dus wij hebben genoten van een fantastisch concert op onze laatste avond! De Hollywood Bowl is een amfitheater, 100 jaar oud en alle groten der aarde hebben er al opgetreden, echt een belevenis!

We hebben overnacht in The Hollywood Roosevelt, een hotel met ook veel historie, midden op de Hollywood Boulevard. Als we uit het hotel stapten stonden we op de Walk of Fame! De allereerste Oscar-uitreiking vond op 16 mei 1929 plaats in het Roosevelt Hotel en Marilyn Monroe woonde hier twee jaar.

En daarmee komt een einde aan een geweldige roadtrip van Yellowstone naar Los Angeles. We hebben genoten van al het moois dat de Verenigde Staten te bieden heeft!

Mocht jij ook een rondreis willen maken in de VS? Neem dan contact met mij op en ik maak een reisvoorstel helemaal naar jouw wensen!

bottom of page