top of page

Highway 1

Vanaf San Francisco zijn we begonnen aan onze laatste dagen in de Verenigde Staten. We zijn langs de prachtige Highway 1 naar Los Angeles gereden. Dit is een kustweg van meer dan 1000 km, vanaf San Francisco naar het zuiden. Het wordt ook wel ‘The All American Highway’ genoemd, omdat het langs enkele van de mooiste kustlijnen ter wereld loopt.

Bij natuurgebied Big Sur kwamen we over de Bixby Creek Bridge.

Eerst hebben we een stop gemaakt in Monterey en overnacht in een leuk hotel aan het strand.

De volgende dag hebben we het mooiste deel van de route gereden, dit wordt ook wel de 17 Mile Drive genoemd. Dit is 1 van de bekendste tolwegen van de VS. Het is een nationaal park met een aantal golf courses, luxe hotels en heel veel ontzettend mooie huizen. Aan deze weg ligt The Lone Cypress bij Pebble Beach, een van de meest gefotografeerde bomen van de VS. Helaas was het de hele weg behoorlijk mistig.

Julia Pfeiffer Burns State park is prachtig, maar hier zijn we alleen even gestopt voor wat foto's van de prachtige kustlijn.

In Santa Cruz hebben we geluncht.De boulevard met een groot pretpark is heel bekend.

Bij Piedras Blancas hebben we ons vergaapt aan de zee-olifanten, wat een grappige dieren!

In Santa Barbara was onze een na laatste overnachting. We hebben hier heerlijk krab gegeten aan de kade, echt een hidden gem!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page