top of page

Las Vegas!

We zijn drie nachten in Las Vegas geweest. Dat zouden er twee zijn, maar omdat Death Valley door hevige regenbuien gesloten was, zijn het er drie geworden.

Las Vegas, oftewel Sin City, de speeltuin voor volwassenen, was een bijzondere ervaring. We zaten in het Bellagio, een prachtig luxe hotel midden op de Strip. De Strip is de straat waar alles gebeurt, iets meer dan 6 mijl lang. Hier staan alle hotels, alle met casino’s, veel met een thema en bijzondere ‘attracties’. Zoals The Venetian met een rivier met gondels, New York New York, met een achtbaan die in het hotel begint er overheen gaat en er weer in eindigt, Excalibur in de vorm van een kasteel, Luxor gebouwd in de vorm van een pyramide met een enorme sfynx ervoor, enz. Teveel om op te noemen. Wat valt verder op? Veel Schaars geklede dames met een enorme verentooi waar je mee op de foto ‘mag’ en veel verkeer dat over de strip raast. De eerste dag hebben we heerlijk gegeten bij Yellow Tail, een Japans restaurant in het Bellagio. We hadden het geluk buiten te kunnen eten en zaten eerste rij voor de beroemde fonteinen die elk half uur een prachtige voorstelling maken op een liedje. Deze fonteinen zijn nog indrukwekkender als het donker is. Je kunt kiezen uit verschillende shows elke dag. Wij zijn naar een tribute show geweest van Michael Jackson. Verder zijn we naar een prachtige tentoonstelling met bewegende beelden van Vincent Van Gogh geweest en zijn we met de achtbaan geweest.

De meest spectaculaire attracties; de Stratosphere Tower van 350 meter, waar een achtbaan is die ook over de rand gaat… en waar je je de lucht in kunt laten schieten.. hebben we aan ons voorbij laten gaan.

Wat ook echt een ervaring is is de Fremont Experience! Dit is de plek waar Las Vegas ooit begonnen is. Het is hier allemaal minder gelikt, beetje vergane glorie, ook veel van de mensen die er rondlopen, dan de nieuwe Strip, maar daarom juist leuk om mee te maken. Er zijn ook veel straatartiesten. Wat het heel bijzonder maakt is een plafond van 450 meter Iang over de Strip waar vanaf 18.00 uur video’s van artiesten met beelden van regenwouden, zeeen en andere natuur in elkaar gemixt zijn. Heel indrukwekkend! Je kunt hier ook met een zip line overheen.

We are ‘ Leaving Las Vegas’, op naar weer wat natuur: Yosemite National Park!
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page