top of page

San Francisco


Een van de meest Europese steden van de VS, multicultureel en vrijzinnig, terrasjes.

De stad van 1 van de beroemdste bruggen ter wereld: de Golden Gate Bridge. Heel gaaf om over deze brug de stad in te rijden!

De eerste dag zijn we naar Fisherman’s Wharf geweest. Hier hebben we natuurlijk clam chowder gegeten en krab! Heerlijk! De zeeleeuwen bij Pier 39 zijn ook heel leuk! Lekker een beetje gewinkeld, fijn na al die natuur van de afgelopen weken;). ‘s Avonds bij een echte diner uit de jaren ‘50 gegeten, met skai leren bankjes en een juke box bij de tafel.

De tweede dag hebben we een begeleide fietstour gemaakt door San Francisco en over de Golden Gate Bridge naar het van oorsprong kunstenaarsplaatsje Sausalito. Met de Ferry zijn we teruggegaan. ‘S Avinds hebben we (net als 25 jaar geleden) Japans gegeten ‘van een lopende band’. Je pakt steeds het bordje dat je lekker lijkt en uiteindelijk wordt op basis van de kleur en hoeveelheid van de bordjes de prijs bepaalt. De kinderen vonden het ook een leuke ervaring.

De laatste dag hebben we een tour met een bus gemaakt met een hele goede gids. Ze vertelde heel onderhoudend over San Francisco en de highlights die we bezochten, o.a. De presidio, Lands End, …

Ook dat juli en augustus de maanden zijn waarop de stad het meest last heeft van de mist … Daarna zijn we met de Ferry naar Alcatraz gegaan. We hebben daar een (award winning) audiotour gedaan. Heel interessant en enorm fotogeniek!

Bij Buena Vista café voor de tweede dag op rij een Irish coffee gedronken. Ze beweren de eerste te zijn die deze koffie in de VS verkoopt. Het drankje wordt er in elk geval veel gedronken en er zit zelfs een merchandise winkel naast met o.a. T-shirts waar ook het glaasje op staat.

Aan het einde van de middag Haight-Ashbury bezocht, een (voormalige) hippiewijk met veel vintage en andere bijzondere winkels, mensen met gekleurd haar en honden ;). Echt een belevenis om daar rond te lopen.

In de Chinese wijk hebben we heerlijk Cantonese gegeten in een klein tentje waar we de enige toeristen waren (en dan weet je dat je goed zit! :). De dag afgesloten met de cable tram, de enige in de wereld. Wat een belevenis zo steil naar beneden!3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page