top of page
tnaznaia.png

Tanzania

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Tanzania, het nieuwe land

Het land Tanzania komt voort uit een samentrekking van Tanganyika en Zanzibar als, gevolg van de vereniging van deze landen in 1964. Mijn eerste kennismaking was een reis naar mijn zoon die daar werkte als vrijwilliger bij de Flying Doctors. Eenmaal aangekomen vliegend over de enorme uitgestrekte velden vol met dieren landden we in Dodoma de hoofdstad. Geen toerist te bekennen, behalve mijn zoon die naast de landingsbaan stond te wachten. De ontdekking van Tanzania was begonnen…

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T145404.856.png

De Ngorongoro Krater, een "Out of Africa" ervaring!

De Ngorongoro Krater heeft de hoogste concentratie wilde dieren van Afrika. Je vindt hier leeuwen, zebra’s en olifanten en de kans om de neushoorn te spotten is hier het grootst. Dit nationale park is één van de zeven Afrikaanse wonderen en daardoor een reden dat veel mensen naar Tanzania komen! We landden met een klein vliegtuig in de krater en verbleven als enige bij de Masai, in een luxe tent midden tussen de dieren. Een belevenis om nooit te vergeten.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T145732.949.png

Beklim de Kilimanjaro, de uitdaging van Tanzania

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Beklim de Kilimanjaro, de uitdaging van Tanzania.

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika (5.895 meter hoog). Tegelijkertijd is het ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De Kilimanjaro beklimmen is een hele bijzondere ervaring die je nooit zult vergeten.

Het beklimmen van de Kilimanjaro is alleen aan te raden met een goede gids en met genoeg geduld. Het is een enorme beleving waarbij 98% de top haalt mits je de tijd neemt en goed bent voorbereid. Je wordt dan getrakteerd op een van de mooiste belevenissen op het continent Afrika. Ik adviseer je graag, via onze lokale contacten, over de meest professionele begeleiding bij deze uitdaging. Deze uitdaging is door iedereen met een normale conditie tot een goed einde te brengen.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T145851.619.png

Serengeti vanuit de lucht in alle stilte

 

Eén van de mooiste manieren om het wild in Tanzania te bekijken is per ballonvaart. Vroeg in de ochtend in de koude lucht of laat in de middag stijg je op en laat je je meevoeren met de wind.

Onder professionele begeleiding kijk je onontdekt naar de wilde dieren. Een volledige andere ervaring dan met de auto op safari je bent echt onderdeel van het geheel. Een belevenis om nooit meer te vergeten.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T150028.696.png

De Grote Trek

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

De grote trek in Tanzania een zeldzaam spektakel, plan je reis goed.

Ook 'de grote trek' oftewel 'the migration'  is één van de zeven Afrikaanse wonderen. Je weet niet wat je ziet als ca. 2,5 miljoen grazende dieren bij elkaar staan, allen op zoek naar het verse gras en met elkaar de rivier over denderen!

De aanwezigheid van deze dieren en hun beroemde grote trek, zorgt ervoor dat Serengeti National Park een van de meest bijzondere plekken in Afrika is.

Hoe de dieren zullen bewegen, hangt af van de regen en het seizoen. Wil je de grote trek zelf aanschouwen tijdens jouw bezoek aan Tanzania? Ik adviseer je graag voor de beste periode. 

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T151305.967.png

Lake Eyasi  

Lake Eyasi een bijzonder zoutmeer in het noorden van Tanzania. Het is een seizoensgebonden ondiep endorisch zoutmeer op de bodem van de Great Rift Valley. Het ligt in het noorden van Tanzania, ten zuiden van de Ngorongoro highlands. Dit grote meer ligt hoog boven zeeniveau. In tegenstelling tot de savanne en dorre vlaktes van de noordelijke nationale parken, heeft Lake Eyasi hoge palmbomen langs de oevers. De Hadzabe-bosjesmannen leven in de regio rond het meer. Ze zijn één van de weinige overgebleven stammen die nog steeds op dezelfde manier leven als honderden jaren geleden. Ze leven volledig van de natuur en de jacht met pijl en boog. Een belevenis die je niet wil missen.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T145632.206.png

Op bezoek bij de Masai

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

De Masai zijn lang en slank, heel anders dan de rest van de bevolking van Tanzania. Als je in het noorden bent of in de Ngorgoro krater, ga ze dan bezoeken. Als je in het enige kamp in de Ngorongoro krater verblijft ben je zelfs hun gast. Deze mensen hebben bijzondere verhalen over honderden jaren geleden toen hun voorouders daar ook al leefden. Hoe ze omgaan met de wilde dieren en hoe dicht zij bij de natuur leven. Neem de tijd en ga het liefst samen wat eten. Dan komen de verhalen en de belevenissen die je nooit zult vergeten. Wil je dat ik zoiets voor je organiseer?  Neem contact met mij op.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T150816.314.png

Mahale Mountains

Mahale Mountains National Park is het meest afgelegen park van Tanzania. Het is de reis echter meer dan waard met zijn prachtige stranden, chimpansees, zonsondergangen en oerwouden.

Het zoeken van de chimpansees in de Mahale Mountains in Tanzania voelt aan als een speurtocht. Je zoekt in het dichte groen samen met je gids naar aanwijzingen. Een slaapplek van de vorige nacht bijvoorbeeld. Je spitst je oren. Hoor je daar niet in de verte de groep met chimpansees?

Je bereikt de Mahale Mountains met een klein vliegtuigje of per boot. Het is het meest afgelegen park van Tanzania. Druk is het er dan ook nooit. Wegen zijn er niet. En dus ben je ook vrij van autogeluiden en ieder ander lawaai uit de geciviliseerde wereld. Een goede gids is een must, maar meer dan de moeite waard. Dus als je wilt dat ik dit meeneem in je grote reis door Tanzania neem contact met mij op.

 

Schermafbeelding 2022-04-05 om 15.43.47.png

Van safari's krijg je honger

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Wil je genieten van het eten en op safari in alle luxe?

Ik bied je reizen aan waarbij eten en wildlife centraal staan, reizend van de ene luxe accommodatie naar de andere met het mooiste uitzicht en het heerlijkste eten. 

Net als op veel andere plekken is er ook in Tanzania een groot verschil tussen de lokale keuken en dat wat de hotels en lodges serveren. Het traditionele nationale gerecht ugali bijvoorbeeld, zal je in toeristische gelegenheden niet tegenkomen. Toch is het de moeite waard deze lokale specialiteit eens te proberen. Het is een kleverig gerecht van maismeel of meel van de cassave met een saus van vlees, vis of bonen. Het wordt met drie vingers van de rechterhand gegeten. Vind je het leuk om dit gerecht te proberen?

Chakula chema! (Smakelijk eten!)

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T151446.459.png

Zanzibar

Zanzibar is uitermate goed te gebruiken om uit te rusten na alle belevenissen in Tanzania, klik op de button hieronder om te kijken wat er allemaal in Zanzibar te beleven is, en hoe je dit mooi kunt combineren.

bottom of page