top of page

Veelgestelde vragen

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.png

Wie is Beyond Expectations (Personal TouchTravel by Agneta)?
 

Beyond Expectations Travel (Personal Touch Travel by Agneta), is specialist in het samenstellen en organiseren van luxe individuele rondreizen en vakanties op maat. Beyond is opgericht in 2021 door Agneta Gussenhoven, een enthousiaste reiziger en organisator van reizen.  Samen met jou stel ik jouw luxe reis van A tot Z samen en verzorg deze tot in de puntjes. Jij bepaalt wat je wilt, ik geef je advies en tips, leg alle onderdelen van je reis voor je vast en bundel deze samen tot één fantastische reiservaring. Daarvoor maak ik gebruik van een uitgebreid netwerk van professionele reisagenten, accommodatieverschaffers, vervoerders en aanbieders van excursies. Beyond Expectations Travel is aangesloten bij Personal Touch Travel, welke lid is van ANVR, SGR en  het Calamiteitenfonds zodat je zorgeloos van je reis kunt genieten.

Waar kan ik met Beyond Expectations Travel naartoe?
 

Beyond Expectations Travel heeft overal ter wereld met partners samenwerkingsafspraken gemaakt, zoals reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, hoteliers en excursiekantoren, zodat ik jouw ideale reis kan samenstellen. Op mijn website staan per land een aantal ervaringen ter inspiratie.  Ben je op zoek naar een bijzondere en unieke reis? Vraag mij gerust om advies of een reisvoorstel.  

Kan ik een afspraak maken met Beyond Expectiations Travel?
 

Om een passend reisvoorstel te kunnen opstellen maak ik  graag een afspraak met je voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens zo’n gesprek kan ik jouw wensen en de verschillende mogelijkheden met je doornemen. Het gesprek kan plaatsvinden op een voor jou makkelijk te bereiken locatie of eventueel bij jou thuis. Voor een afspraak op locatie binnen een straal van 50 km rondom Groningen bereken ik geen reiskosten. Voor een afspraak daarbuiten bespreek ik de vergoeding graag in overleg. Dit bedrag zal ik verrekenen met de totale reissom indien je de boeking bij mij onderbrengt.

Op de website staan allerlei reisvoorbeelden, zijn deze te boeken?
 

De voorbeelden die ik op mijn website heb staan dienen ter inspiratie. Je kunt deze zo bij mij boeken. Maar je kunt deze reizen ook door mij laten aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Ik stel de reizen graag volledig samen op basis van jullie persoonlijke wensen en mogelijkheden. Je wilt bijvoorbeeld met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen, net even iets langer verblijven in dat leuke plaatsje, de route juist in omgekeerde volgorde afleggen of een heerlijk strandhotel aan het einde van je rondreis toevoegen; ik leg je reis pas vast als je 100% tevreden bent met mijn voorstel. Het kost soms even wat werk en tijd, maar een maatwerkreis van Beyond Expectations Travel is daarmee wel altijd volledig verzorgd en uniek.

Mijn reisbestemming staat niet op jouw site, kun je mij wel van dienst zijn?
 

Dankzij mijn netwerk van samenwerkingspartners kan ik jouw reiswensen waar maken, zolang de bestemming veilig is en bereikbaar. Op mijn website vind je uiteenlopende voorbeeldreizen die ter inspiratie kunnen dienen. Uiteraard kun je die reizen zo bij mij boeken, maar je kunt te allen tijde zo’n voorbeeldreis aan jouw wensen en mogelijkheden door mij laten aanpassen. Ik stel graag een vrijblijvend reisvoorstel voor je op.  Hierbij reken ik voor een reis met een reisduur t/m 10 dagen € 40 en voor reizen langer dan 10 dagen € 75. De kosten van het reisvoorstel ontvang je van mij terug na definitieve boeking van je reis. Neem contact met mij op om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van een offerte?
 

Ik breng graag een vrijblijvende offerte voor je uit, nadat ik jouw aanvraag met je heb doorgenomen. Voor het uitbrengen van een reisvoorstel reken ik t/m 10 dagen € 40 en voor reizen langer dan 10 dagen € 75. Voor heel complexe en zeer tijdrovende aanvragen (je moet dan denken aan heel lange reizen waarin je verschillende landen combineert of een reis geheel ‘buiten de menukaart om’) reken ik € 95,- offertekosten.  Als je de reis daadwerkelijk bij mij boekt wordt deze vergoeding in mindering gebracht op de reissom.

Wat zijn de boekingskosten?
 

Ik hanteer geen boekingskosten wanneer je bij mij boekt.

Kan ik veilig boeken bij Beyond Expectations Travel?
 

Om je belangen zo optimaal mogelijk te dienen is Beyond Expectations Travel (Personal Touch Travel by Agneta) aangesloten bij het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. 

Beyond Expectations Travel staat ingeschreven bij de KvK onder nummer: 80056199.

Zijn mijn persoonsgegevens bij Beyond Expectations in veilige handen?
 

Beyond Expectations Travel behandelt alle verstrekte persoonsgegevens van deelnemers aan de reis met uiterste zorgvuldigheid. Beyond geeft persoonsgegevens niet door aan derden. Uitzondering hierop is de uitwisseling van persoonsgegevens met mijn partners ten behoeve van de boeking van vervoer, accommodatie, activiteiten en dergelijke. Na afloop van de reis zal Beyond op geen enkele wijze gebruik maken van de verstrekte persoonsgegevens van de deelnemers, tenzij je mij hier nadrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. 

Welke service kan ik van Beyond Expectations Travel verwachten?
 

Beyond Expectations Travel heeft als missie om je zo optimaal mogelijk van je reis te laten genieten door je alle zorgen uit handen te nemen, en je zoveel mogelijk zekerheid en garanties te bieden, zowel voor als tijdens de reis. Met Beyond Expectations reis je dus zonder zorgen. Naast een gedegen advies, verzorg ik voor je jouw complete reis van A tot Z. Als je dat wenst, behoort daartoe ook het vervoer van en naar de luchthaven, een VIP-service op de luchthaven en je check-in/stoelreservering. Ter plaatse verzorg ik graag jouw bijzondere excursies, rondreizen met privéchauffeur en -gids, plaatsbewijzen voor voorstellingen en reserveringen voor de beste restaurants. 

Waarom zou ik voor Beyond Expectations Travel kiezen? Ik kan toch ook zelf een reis op internet boeken?
 

Uiteraard kun je zelf je reis samenstellen en alle losse onderdelen via het internet zelf boeken. Realiseer je wel dat dit je niet alleen heel veel tijd, maar vaak ook nog eens extra geld kost. Ik maak afspraken met betrouwbare en professionele leveranciers en kan vaak profiteren van gunstiger tarieven. Bovendien kun je, als je jouw reis geheel zelf samenstelt, geen aanspraak maken op de garantieregeling van het Calamiteitenfonds in geval van een calamiteit op je reisbestemming. Daarnaast is je reissom niet gedekt indien je via een organisatie boekt die geen lid is van een garantiefonds. Beyond Expectations Travel is , doordat ze is aangesloten bij Personal Touch Travel, lid van het ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor dit risico voor jou is afgedekt. Een wel heel plezierige gedachte. Gun jezelf daarom het gemak en de zekerheid van je eigen persoonlijk reisadviseur. 

Ik wil graag alleen een vliegticket boeken, kan dat ook?
 

Je kunt bij Beyond Expectations Travel geen losse vliegtickets boeken. Ik verkoop alleen pakketreizen (dat zijn reizen die bestaan uit vervoer, verblijf en aanvullende diensten). Wel is het mogelijk dat je bij mij het landarrangement boekt en dat je zelf je vliegreis boekt. 

Met welke luchtvaartmaatschappijen werkt Beyond Travel Expectations samen?
 

Ik werk alleen met gerenommeerde en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen en heb toegang tot concurrerende vliegtarieven. Uiteraard kun je bij mij natuurlijk ook terecht voor Premium Economy of Business Class tickets.
In sommige gevallen kun je (alleen) met zgn. low cost carriers naar je bestemming vliegen. Het gaat dan onder andere om de volgende luchtvaartmaatschappijen: Vueling, Transavia, Ryanair, EasyJet en TUI. Ik adviseer je om deze tickets zelf te boeken via de internetsite van de betreffende maatschappij. Desgewenst kan ik je tickets voor Transavia en Tui voor je reserveren, maar uitsluitend tegen een additioneel tarief van € 50,- per ticket. Hou je er rekening mee dat in de regel deze tickets direct dienen te worden betaald en dat opties niet of in beperkte mate mogelijk zijn. Definitieve ticketprijzen zijn pas bekend op het moment van boeking. Eventuele meerkosten van de tickets worden aan jou doorbelast.

Ik wil graag business class vliegen, kan dat?
 

Je kunt bij Beyond Expectations Travel altijd kiezen uit verschillende vluchtklassen, zoals Economy, Economy Plus, Business of First Class. Ik  adviseer je graag over de mogelijkheden. 

Beyond Expectations hanteert een vliegticketverzekering, wat houdt dit in?

 

Op alle vliegtickets die je via mij reserveert, is de vliegticketverzekering van toepassing. Deze verzekering beschermt je tegen de kosten van een faillissement van een luchtvaartmaatschappij. Wordt de gehele reis geannuleerd of ben je al op de plaats van bestemming en wordt de terugreis geannuleerd? In beide gevallen dekt de vliegticketverzekering deze kosten tot € 1.500,- per persoon per ticket. 

Hoeveel bagage mag ik meenemen aan boord van een vliegtuig?
 

De hoeveelheid bagage die je mag meenemen aan boord verschilt per bestemming en per luchtvaartmaatschappij. Indien ik je vliegreis verzorg zal ik je  hierover gedetailleerd informeren. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vragen een vergoeding voor ruimbagage. 

Kan ik ook voor een andere luchthaven dan Schiphol kiezen?
 

Uiteraard kun je ook voor een andere luchthaven van vertrek kiezen, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Kan ik via Beyond Expectations Travel ook losse hotelovernachtingen boeken?
 

Indien je geen pakketreis maar slechts losse hotelovernachtingen wilt boeken via mij dan hanteer ik een minimum van 7 nachten. Het minimum aantal nachten van 7 geldt niet als je naast de hotelovernachtingen aanvullende diensten zoals vluchten, autohuur, excursies en/of transfers bij mij boekt. 

Heeft Beyond Expectations op alle bestemmingen eigen reisleiding
 

Beyond Expectations Travel werkt samen met lokale vertegenwoordiging. In de regel word je door een medewerker daarvan na aankomst op de luchthaven opgewacht en naar je accommodatie gebracht. Je ontvangt van mij altijd de contactgegevens van mijn lokale vertegenwoordiging, zodat je bij vragen/onduidelijkheden of in geval van nood, direct contact met hen kunt opnemen. Zij kunnen je ter plaatse ook adviseren en assisteren bij het boeken van excursies, het reserveren van plaatsbewijzen, etc. In noodsituaties kun je te allen tijde ook contact met mij opnemen. 

Ik reis met kinderen, welke bestemmingen zijn geschikt?
 

Sommige bestemmingen zijn ideaal, andere zijn minder geschikt. Graag adviseer ik je hier persoonlijk over. 

Ik ben minder goed ter been. Zijn de reizen van Beyond Expectations Travel geschikt voor minder validen?
 

Sommige bestemmingen en accommodaties zijn beter uitgerust voor mindervaliden dan andere. Graag adviseer ik je hierover persoonlijk. 

Kan ik via Beyond Expectations een reis- en of annuleringsverzekering afsluiten?
 

Ja zeker. Beyond Expectations werkt samen met Allianz Verzekeringen voor de meest passende verzekering. 

Kan ik via Beyond Expectations Travel een verblijf in de lounge van de luchthaven boeken?
 

Indien je dat wenst, kan ik een verblijf voor je in de lounge van de luchthaven van vertrek of tijdens een overstap verzorgen. Je kunt dan heerlijk ontspannen en onder het genot van een hapje en een drankje aan je vliegreis beginnen. 

Kan ik via Beyond Expectations Travel een auto huren op mijn bestemming? 
 

Ja, op bijna alle bestemmingen kan ik voor jou een huurauto reserveren. Je hebt altijd ruime keuze uit types en categorieën. Ik werk samen met SunnyCars. Groot voordeel is dat wanneer je je auto voorafgaand aan je reis via mij boekt, je in de regel minder betaalt dan wanneer je de auto ter plaatse huurt én dat alle noodzakelijke verzekeringen inclusief zijn. Ter plaatse hoef je dus geen extra verzekeringen of dekkingen af te sluiten. Een geruststellende gedachte. Let er wel op dat je over een geldige creditcard dient te beschikken die op naam staat van de (eerste) bestuurder. Ook kan het zijn dat je een internationaal rijbewijs dient te kunnen overleggen. Graag adviseer ik je over alle mogelijkheden. 

Kan ik via Beyond Expectations Travel excursies reserveren of een restaurant boeken? 
 

Ja, op de meeste bestemmingen kan ik voor jou (optionele) activiteiten en excursies reserveren. Ook boek ik graag je spabehandeling of massage. Tevens kan ik je tafel in jouw favoriete restaurant op voorhand vastleggen. 

Zijn transfers ter plaatse inbegrepen?
 

Ik verzorg je privé-transfer van en naar de luchthaven ter plaatse, tenzij anders overeengekomen. Transfers worden in de regel uitgevoerd door mijn lokale vertegenwoordiging of door de geboekte accommodatie. Op jouw verzoek kan ik ook je transfer van en naar de luchthaven van vertrek (bijvoorbeeld Schiphol) verzorgen. 

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor mijn reis?
 

Afhankelijk van de reisbestemming dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart, paspoort of paspoort met een geldig visum. Het kan ook zijn dat aanvullende eisen worden gesteld ten aanzien van de geldigheidsduur van je reisdocumenten. Ik informeer je hierover gedetailleerd en tijdig. Indien van toepassing kan ik je visa snel en gemakkelijk verzorgen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf ervoor zorg te dragen dat hij/zij over de juiste en geldige reisdocumenten beschikt. 

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis?
 

Indien je een verre reis maakt, kan het zijn dat vaccinaties verplicht of aangeraden worden. Hierover zal ik je  tijdig en gedetailleerd informeren. 

Wanneer kan ik mijn reisbescheiden verwachten?
 

Uiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je van mij alle noodzakelijke reisbescheiden. Als het mogelijk is kom ik deze graag persoonlijk langsbrengen. Mocht je 'verder weg' wonen dan kan ik of per e-mail of via de post alle reisbescheiden versturen,  zoals vliegtickets, eventuele accommodatie- en transfervouchers en reserveringsbewijzen voor overige diensten. 

Kan ik mijn reis nog annuleren?
 

Indien je je reis moet annuleren, ben je in de meeste gevallen annuleringskosten verschuldigd.  In sommige situaties gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Ik raad je te allen tijde aan een goede annuleringsverzekering af te sluiten die de annuleringskosten voor jou vergoedt, maar ook de kosten die je maakt indien je jouw reis vroegtijdig moet afbreken. 

Ik wil na boeking mijn reis wijzigen, kan dat?
 

Wijzigingen in je boeking worden individueel behandeld. Beyond Expectations Travel berekent geen kosten voor wijzigingen. Echter, kosten die mij door derden worden berekend, zullen worden doorbelast. Het kan zijn dat een wijziging leidt tot (deel)annulering en dat je annuleringskosten verschuldigd bent. 

Na het boeken van mijn reis moet ik een aanbetaling doen. Waarom is dat?
 

Beyond Expectations Travel vraagt direct na boeking om een aanbetaling van minimaal 20% van de totale reissom. De bijdrage aan het Calamiteitenfonds, de vliegtickets, vliegtaxen en eventuele kosten voor niet te annuleren accommodaties of diensten worden altijd in de aanbetaling opgenomen, vandaar dat de aanbetaling in de regel meer bedraagt dan 20% van de totale reissom. Reden dat ik een aanbetaling vraag is omdat ik mijn leveranciers, zoals luchtvaartmaatschappijen, direct moeten betalen voor de te leveren diensten. Het restant van de betaling dient uiterlijk zes weken voor vertrekdatum aan mij te zijn overgemaakt. 

Is Beyond Expectations Travel tijdens mijn reis altijd bereikbaar?
 

Tijdens je reis kun je mij mailen, appen of bellen (09:00-19:00 uur Nederlandse tijd) met vragen of verzoeken. Je ontvangt van mij in je reisbescheiden mijn directe telefoonnummer. Je ontvangt van mij ook de contactgegevens van onze plaatselijke vertegenwoordiging. Bij problemen ter plaatse verzoek ik je eerst mijn plaatselijke vertegenwoordiger te raadplegen, aangezien zij de situatie ter plaatse sneller kunnen handelen. In noodsituaties ben ik natuurlijk voor jou te allen tijde (24/7) bereikbaar. 

Het oudste zwembad van IJsland
 

bottom of page