top of page
Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T114948.570.png

Zanzibar

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Een heerlijk tropisch eiland

Zanzibar is een heerlijk tropisch eiland voor de kust van Tanzania. Het is een smeltkroes van Arabische, Afrikaanse, Indische en Europese invloeden. Aan de hele oostkust van het eiland vind je uitgestrekte, poederwitte zandstranden waar je heerlijk kunt relaxen, wandelen of tal van activiteiten ondernemen.  

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T103218.293.png

Stone Town

De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskeeën. Een bezoek aan ‘Stone Town’ is een aanrader. Het lijkt of de tijd heeft stil gestaan in de nauwe steegjes met historische gebouwen. Gesluierde vrouwen slenteren voorbij. Buiten de stad vult de lucht zich met geuren van de meest uiteenlopende specerijen. Niet voor niets wordt Zanzibar ook wel ‘kruideneiland’ genoemd.

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T102725.985.png

De markt van Stone Town

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

De markt van Stone Town is er één zoals je ze mag verwachten in Afrika, druk, vies, chaotisch maar vooral kleurrijk. Je loopt de markt op via de visafslag en het slachthuis. Heb je een zwakke maag dan kun je dit deel maar beter overslaan. De vissen worden er zonder enige vorm van koeling bewaard, de grotere vissen liggen zelfs op de grond. Ook in het slachthuis is er geen enkel vorm van koeling te vinden. Het vlees hangt op of ligt in grote stenen bakken.  Eenmaal buiten kom je direct uit op de groente- en fruitmarkt. Voor weinig kun je hier de lekkerste soorten exotisch fruit en specerijen kopen. Bedenk wel dat afdingen Op Zanzibar heel normaal is, je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. 

Schermafbeelding 2022-04-05 om 11.35.45.png

Mafia Island

Dit eiland wordt gezien als het Mooiste marinepark van oost Afrika.

Het is de ideale afsluiter na een intensieve safari of Kilimanjaro beklimming! Dit tropische eiland ligt ten zuiden van Zanzibar in de Indische Oceaan en is uitermate geschikt voor waterliefhebbers. In de baai van Chole vind je namelijk het beste Marine Park Reserve van Oost-Afrika. Duikers en snorkelaars worden hier getrakteerd op bijzondere onderwater scenario’s waarin onder andere zeepaardjes, schildpadden, roggen, rifhaaien en morenen de hoofdrol spelen. Maar ook juist het koraal en de kleine kleurrijke (scholen) vissen kunnen zich meten met ’s werelds beste riffen!

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T111206.570.png

Walvishaaien

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Vanaf oktober t/m februari is Mafia Island nog spectaculairder vanwege de migrerende walvishaaien. De walvishaaien kunnen wel tot 15 meter lang worden en er zijn nog slechts 1000 geregistreerde exemplaren over. Walvishaaien zijn dan ook logischerwijs met uitsterven bedreigd. Een snorkeltocht naar deze indrukwekkende giganten mag in deze periode dan ook niet ontbreken. Vanaf alle accommodaties op Mafia Island worden duik-, snorkel- en walvishaai excursies professioneel en duurzaam aangeboden. Een onvergetelijke belevenis!

Schermafbeelding 2022-04-05 om 11.32.53.png

Pemba Island

Dit eiland is en absolute droombestemming en ligt op nog geen 40 kilometer boven Zanzibar. Pemba kent slechts een fractie van het aantal toeristen dat naar Zanzibar op reis gaat en is daarmee een onontdekte parel in de Indische Oceaan!

Het is een heerlijk groen eiland met heuvels, bossen, (kruidnagel) plantages en een vriendelijke bevolking. Rondom het eiland liggen tal van eilandjes, hagelwitte zandbanken, koraalriffen een schitterende azuurblauwe zee. Op Pemba Island geniet je van de rust, het afgelegen gevoel en bovenal de schitterende natuur en ongerepte Swahili cultuur. Het toerisme staat op het ongerepte Pemba Island nog in de kinderschoenen wat terug te zien is in het beperkte aanbod aan accommodaties. Qua accommodaties zijn er echter pareltjes! Kleinschalige, sfeervolle accommodaties op de mooiste plekjes van het eiland.

Schermafbeelding 2022-04-05 om 11.29.46.png

Een exclusieve Robinson Crusoë beleving

Schermafbeelding 2021-05-26 om 23.12.23.

Ver verscholen van toeristen ligt het onbewoonde eco-vriendelijke eiland Fanjove. De fijnste zandstranden en meest heldere wateren domineren dit paradijs in de Indische Oceaan. 

Via een safarivluchtje arriveren ‘Fanjove pioniers’ op de airstrip van Songo Songo, om vervolgens in een authentieke dhow zeilboot koers naar Fanjove te zetten. Het is niet ongewoon dat dolfijnen de dhow vergezellen op hun weg richting ‘the big blue’. Dit exclusieve eiland creëert dé idyllische Robinson Crusoë-verlenging maar dan omgeven door comfort en luxe!

Ontwerp zonder titel - 2022-04-05T114127.127.png

Op en in het water

Fanjove ligt ten zuiden van Mafia Island en heeft fantastische riffen rondom het eiland, waardoor het een ideale bestemming is voor leuke snorkel-en duikactiviteiten.

Je kunt je dagen vullen met strandwandelingen langs de eeuwenoude vuurtoren in gezelschap van honderden steltlopers. Alle snorkeltochten vertrekken vanaf het strand. Je kunt ook de kano pakken voor een ontdekkingstocht rondom het eiland. Ook komen duikers hier volledig aan hun trekken. Op het eiland is een professionele PADI geregistreerde duikschool aanwezig. Een verblijf in juni is het meest magisch, aangezien je in deze maand getuige kan zijn van de schildpadden die aan land komen om hun eieren te leggen. Kortom een exclusieve Robinson Crusoë beleving!

 

bottom of page