top of page

Venetië en de Oriënt Expres

Bijgewerkt op: 28 nov. 2022

We hebben onze reis naar Venetië afgesloten met een reis met deze fantastische trein.

Een stap aan boord van deze legendarische Oriënt Express met de prachtig glimmende rijtuigen doet de glorietijd van het reizen per trein herleven. In dit 'Grand Hotel op Wielen' geniet je van alle comfort en luxe die begin vorige eeuw slechts was voorbehouden aan royalty, aristocraten, filmsterren en... schrijvers.

De service aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express is van het allerhoogste niveau. We laten de landschappen van Europa aan ons voorbijglijden nadat we ons ins ons compartiment geïnstalleerd hebben. Onze persoonlijke steward serveert het ontbijt en de afternoon tea in ons eigen compartiment, wat een heerlijke service!.

Als de avond valt, zijn we welkom in het barrijtuig om onder het genot van een drankje ervaringen uit te wisselen met onze medereizigers. Een pianist zorgt voor een passende muzikale omlijsting.

De Venice Simplon-Orient-Express telt drie unieke restaurantrijtuigen. Hier geniet je van het beste wat de Franse keuken te bieden heeft. We hebben voor de lunches en het diner steeds in een ander rijtuig gegeten.

Als we later op de avond in ons compartiment terugkeren is deze veranderd in een comfortabel slaapvertrek. Op de cadans van de wielen vallen we heerlijk in slaap om de volgende ochtend het nieuwe landschap te kunnen bewonderen.

Een ervaring om nooit te vergeten!


De Venice Simplon-Orient-Express rijdt elk jaar van maart tot november voornamelijk tussen Londen en Venetië via Parijs, een reis van twee dagen en één nacht. Nederlanders gaan meestal in Parijs aan boord. Elke reis is er uiteraard ook in omgekeerde richting. De dienstregeling is altijd zodanig gekozen dat de Alpen en Dolomieten bij daglicht worden doorkruist. Er zijn ook reizen naar Wenen, Budapest en Praag. Eenmaal per jaar, in augustus/september, reist de trein van Parijs naar Istanboel en terug naar Venetië. Er zijn diverse arrangementen waarbij ook hotelverblijf en excursies op de bestemmingen zijn inbegrepen.


Staat deze belevenis ook op jouw bucketlist? Neem dan contact met mij op. Ik kan je er alles over vertellen.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page