top of page

Venetië

Bijgewerkt op: 28 nov. 2022

Venetië, wat een droom van een stad! Vandaag is de start van drie heerlijke dagen in de stad en daarna met de legendarische Oriënt Express naar Amsterdam! Ik ben verliefd! Wat een romantische stad!

Na aankomst op het vliegveld werden we met de watertaxi naar ons prachtige hotel gebracht. Een geweldig begin van onze minivakantie!


Op onze tweede dag in Venetië hebben we heerlijk door de stad gewandeld met een gids. Na een lunch aan het water hebben we een gondelvaart gemaakt, iets wat je echt meegemaakt moet hebben als je in Venetië bent! Romantisch en alles is zo mooi vanaf het water gezien. De aperol spritz,die hier zijn oorsprong vindt, smaakt prima in het zonnetje!


Op onze derde dag in Venetië hebben we ’s morgens de minder toeristische wijken Castello en Carnaregio verkend. We hebben heerlijke cichetti gegeten op het terras van een bacaro. Cichetti zijn in Venetië lekkere kleine hapjes en een bacaro is een traditioneel café in Venetië.

Wist je dat de stad Venetie uit 124 eilanden bestaat? En om Venetie heen liggen nog eens 60 eilanden. In de middag zijn we met een gids naar drie van deze eilanden geweest: Murano, Burano en Torcello. Alleen het varen er naartoe was al een feestje, lekker in het zonnetje.

Op het eiland Murano wordt het wereldberoemde Murano glas gemaakt. We hebben hier prachtige glazen met een karaf gekocht. Het eiland Burano is bekend om zijn gekleurde huisjes, de Venetiaanse koekjes en het kantklossen. Op Torcello staat een mooie kerk met prachtige mozaïeken. Het uitzicht op de lagune vanaf de klokkentoren is schitterend.

Aan het einde van de middag hebben we bij het beroemde café Florian een cocktail gedronken en daarna hebben we in een restaurantje met alleen maar locals heerlijk vis gegeten! Het was weer een geweldige dag!


Morgen gaan we met de Oriënt Express, zo ontzettend veel zin in! Deze stond al lang op mijn bucketlist!
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page