top of page

Yosemite


Van de woestijn en de drukte naar de bossen, meren, bergen watervallen en rivieren. Heerlijk om weer in de natuur te zijn!

Onderweg komen we door Goldfield, een artistiek cowboy dorpje.

Via de Tioga-pass, een mooie scenic route, rijden we naar Yosemite, een prachtig national park! Het is echt bocht in, bocht uit, totdat je uiteindelijk op 9000 ft zit!

Het leuke hier is dat dat de natuur toegankelijker is; je kunt hier afkoelen in de meren en rivieren. Ook hier rijdt een shuttlebus in het park, dat wil zeggen in de Valley. We hebben een prachtige trail gelopen naar Vernal Falls. De trails in Yosemite zijn of vlak of steil en deze was van de laatste categorie… maar de moeite waard!

Bij het binnenrijden van het park zagen we meteen een beer! We hebben overnacht aan de rivier, met uitzicht op de bergen. De laatste avond was hier ook een beer. Heel bijzonder om hem 10 minuten te kunnen volgen vanaf ons balkon!

De laatste dag zijn we naar Mariposa Grove gegaan en hebben we na een korte trail The Grizly bewonderd. Een prachtige grote Redwood van 2950 jaar oud!


Ook bij Yosemite hebben ze ervoor gekozen om te werken met reserveringen; dit om grote drukte te voorkomen (tussen 9 en 16), hier zijn ze heel streng mee. Na 16 uur loopt het park dan ook helemaal vol.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page